INFORMATION GÄLLANDE CORONAVIRUSET

BJJ & SW - 021 Grappling

INFORMATION GÄLLANDE CORONAVIRUSET

2020-03-15 Uncategorized 0

Vi kommer fr.o.m. idag fredagen den 13 mars att stänga ner all träningsverksamhet på Föreningen 021 Grappling i 2 veckor efter nya rekommendationer från Svenska Brasilianska Jiu Jitsu Förbundet.

Styrelsen kommer under dessa två veckor att noga följa utvecklingen för att se om vi kommer att kunna öppna verksamheten igen om 2 veckor eller om vi måste förlänga stängningstiden.
Håll er uppdaterade via facebook och hemsidan.

Information från Svenska BJJ-förbundet

Svenska BJJ-förbundet följer noga utvecklingen och utgår ifrån myndigheternas rekommendationer, se länkar längre ner. Dock gör BJJ:ns natur att vi behöver ta lite andra ställningstaganden. Myndigheternas begränsningar på ett visst antal människor utgår från normal kontakt i samhället och större folksamlingar. Vår verksamhet sker på betydligt mindre yta, ofta med lite sämre ventilation, och vi har fullkontakt ansikte mot ansikte. Därför är risken högre att vi smittar varandra även då vi inte uppvisar symptom än om vi stod bredvid en person till exempel i en kö. Detta eftersom vi inte måste nysa eller hosta för att exempelvis saliv ska komma i kontakt med vår träningspartner. Viruset finns vad man vet inte i svett, men då vi torkar av svett från till exempel ansiktet är det lätt att man får med både saliv och snor som i sin tur innehåller virus. Vi måste också ta hänsyn till att det kanske inte är vi själva eller träningskompisen som blir allvarligt sjuk utan någon tredje part vilket vi vill undvika. Detta gör att SBJJF nu rekommenderar följande:

  • Att alla BJJ klubbar stänger sin verksamhet tills vidare
  • Att alla planerade tävlingar i närtid ställs in
  • Att alla BJJ klubbar ställer in planerade seminarier i närtid
  • Att alla BJJ klubbar passar på att utföra en grundlig städning av sina lokaler under den stängda perioden, inte endast pga Coronasituationen

BJJ-förbundet förbjuder således inte någon klubb att fortsätta ha verksamhet men vi avråder från det under nuvarande omständigheter. Förbundet följer utvecklingen och kommer att informationen kommer att uppdateras löpande.

SÅ KAN DU MINSKA SMITTSPRIDNINGEN

  • Tvätta händerna ofta, minst 20 sekunder med tvål och vatten
  • Hosta och nys i armvecket
  • Undvik att röra ögon, näsa och mun
  • Stanna hemma när du är sjuk
  • Använd handsprit

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *